Zonnepanelen reinigen

Zoals op elk oppervlak in de open lucht(zoals ramen, muren, daken, auto, enz.), kan vuil zich vestigen op zonnepanelen. Deze vervuiling kan bestaan uit bladeren en naalden, plakkerige organische afscheidingen van bladluizen, pollen, zaden, roet van kachels en motoren, stof, en organische stoffen uit korstmossen, mossen, algen en vogelpoep.

De 'zelfreinigende werking' van de modules (door regen en sneeuw) is niet voldoende om het systeem schoon te krijgen. Door afzetting van vuil op de installatie wordt minder zonne-energie in de module omgezet in een netto stroomopbrengst met omzetverlies tot gevolg.

Dit rendement verlies  kan in extreme omstandigheden (bijvoorbeeld een stabiele lucht)oplopen tot tot 30% en meer.

Volgens onderzoek is het  landelijk gemiddelde vuil-gerelateerde opbrengst verlies zo’n 6-8% per jaar!  Om dit opbrengstverlies tegen te gaan is het noodzakelijk dat er regelmatig word gecontroleerd op vervuiling  en, indien nodig, zullen de zonnepanelen gereinigd moeten worden.

Zonnepanelen reinigen we door ons met speciale borstels welke extra zacht zijn om schade aan de cellen te voorkomen. Bovendien word hierbij gebruik gemaakt van gedemineraliseerd water opdat er geen kalkresten achterblijven op de panelen. Verder maken wij gebruik van telescopische  lansen om zonder ladders veilig te kunnen werken. Op deze manier zonnepanelen reinigen is verantwoord, milieuvriendelijk en arbotechnisch verantwoord.

Solar panelen kunnen het beste gereinigd worden op basis van osmosewater, reinigingsmiddelen en dergelijke zijn schadelijk voor de panelen. Wij kunnen voor u de controle en uitvoering verzorgen.

Onze onderstaande abonnementen zijn bedoeld voor daken met 1 tot en met 8 zonnepanelen. Echter, wij geloven dat iedere klant uniek is. Wellicht heeft u behoefte aan meer dan één reiniging per jaar. Of wellicht vindt u het prettig om uw zonnepanelen abonnement verspreid over de maanden te betalen in plaats van in één keer voor het hele jaar. Hieronder leest u de mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

1 reiniging en maandelijks betaald Wij komen één keer per jaar langs om uw zonnepanelen te reinigen. U betaalt het bedrag echter maandelijks in plaats van in één keer.  Prijs per maand € 4,95 p/m

2 reinigingen en maandelijks betaald Wij komen twee keer per jaar langs om uw zonnepanelen te reinigen. U betaalt het bedrag echter maandelijks in plaats van in één keer. Prijs per maand € 8,95 p/m

1 reiniging en jaarlijks betaald Wij komen één keer per jaar langs om uw zonnepanelen te reinigen. U betaalt het bedrag in één keer en bespaart op de totaalprijs.  Prijs per maand € 4,17 p/m

2 reinigingen en jaarlijks betaald Wij komen twee keer per jaar langs om uw zonnepanelen te reinigen. U betaalt het bedrag in één keer en bespaart op de totaalprijs. Prijs per maand € 8,33 p/m

Sanitize heeft alle professionele middelen en vakkundige medewerkers in huis voor een optimaal schoon eindresultaat en is OSB, NEN4400 en VCA-gecertificeerd. Daarnaast is Sanitize schoonmaak aangesloten bij de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB).

Sluit nu een voordelig abonnement af en verhoog uw rendement!

Klik hier om een abonnement af te sluiten