fbpx

Keurmerk schoon

Sanitize, een betrouwbare schoonmaakpartner

Als organisatie zijn wij aangesloten bij de branchevereniging Schoonmakend Nederland. Het lidmaatschap staat voor kwaliteit. Alleen bedrijven die de gedegenheid van hun bedrijfsvoering hebben aangetoond kunnen lid worden. Schoonmakend Nederland-leden dienen zich te houden aan de gedragscode van de vereniging, waarin onder andere is vastgelegd dat een lidbedrijf de CAO moet naleven.

Schoonmaak- en glazenwassersbedrijven die lid zijn van Schoonmakend Nederland, werken volgens extra eisen op wettelijke regels. Zij hebben het Keurmerk Schoon dat kwaliteit en financiële betrouwbaarheid uitstraalt. Deze bedrijven gaan netjes om met dienstverlening, personeel en administratie. De leden van Schoonmakend Nederland worden jaarlijks door een onafhankelijke inspectie-instelling getoetst. Hierbij wordt gelet op tal van zaken:

1. De NEN 4400-1 Norm
NEN 4400-1 is een nationale norm, bedoeld om opdrachtgevers te beschermen tegen sancties van overheidsinstanties als de Belastingdienst of Arbeidsinspectie. De norm stelt eisen aan onder meer de afdracht van sociale premies en medewerkers die gerechtigd zijn in Nederland te werken.

2. De Code Verantwoordelijk Marktgedrag
De code geeft duidelijke richtlijnen ter verbetering van de gehele branche, waaronder de arbeidsomstandigheden van het personeel.

3. Specifieke kwaliteit en controle-eisen
Aanvullend wordt gelet op specifieke punten, zoals kwaliteitswaarborging van werkzaamheden, adequate verzekeringen en het naleven van de CAO alsmede communicatie tussen schoonmaak- en glazenwassersbedrijf en opdrachtgever, meten van kwaliteit van schoonmaakwerk.